Velký seznam na vánoční pečení

Velký seznam na vánoční pečení aneb jaké pomůcky se vám budou hodit na cukroví?

Baví vás péct vánoční cukroví nebo milujete vánoční atmosféru? Málem už od léta se těšíte na zimní večery a víkendy strávené v kuchyni s rozpálenou troubou? Pak už jistě netrpělivě plánujete rozmanité druhy a tvoříte seznamy surovin. Nezapomínáte ale na to správné vybavení?

Aby vám letos šlo pečení skvěle od ruky a výsledkem byly samé nádherné kousky, připravili jsme pro vás seznam plný tipů na vybavení, které se vám rozhodně bude hodit.

  • Hvězdné formy na cokoliv

Ať už máte chuť na domácí pralinky, potřebujete nachystat led k pití na slavnostní tabuli nebo vás honí mlsná při pomyšlení nebo chystáte sladké jednohubky z křehkého těsta, budou se vám hodit naprosto hvězdné formičky. Doslova. A pokud máte rádi rozmanitost, oceníte sadu Winter star. Anebo zvolíte raději klasiku ve formě vloček?

  • Ty správné košíčky

Muffinky a cupcaky, lehké košíčky s krémem, raffaelo a jiné kuličky – to jsou jen některé z druhů, kterým papírové košíčky svědčí. Ať už sáhnete po jemných modrých s vločkami, nebo třeba po tradičnějších vánočních barvách, budou se dobroty zaručeně skvěle vyjímat.

  • Zdobicí sáčky a špičky

Perníčky, košíčky, veškeré máslové cukroví, trubičky, laskonky, rakvičky… seznam druhů, které je potřeba ozdobit, je nekonečný (a hromada napečených nenazdobených sladkostí obvykle taky). Proč si tedy neusnadnit život a nevytvořit snadno hotová umělecká díla pomocí různých zdobicích sáčků a špiček? Značka: bez nepořádku v kuchyni!

  • Nejen na perníčky

Jaké by to byly Vánoce bez vykrajovátek v nejrůznějších tvarech? Nudné! Pokud už vás nebaví neustálá kolečka nebo prasátka, která už vám roky odpočívají v šuplíku, zkuste si letos vykrojit třeba soba. Dětské pomocníky zase skvěle zabavíte sadou vykrajovátek.

  • Sen o barevných Vánocích

Možná sníte o vánočním čase, kdy bude za okny bílo – na talíři s cukrovím ale může být veselo. Stromečkové perníčky ozdobte sytou zelenou, pusinky mohou být zářivě červené. Nemusíte se ani nechat omezovat typicky vánočními barvami – široká škála jedlých odstínů vám je k dispozici.

 

  • Sladké zdobení

Nejen dort nebo pudinkový košíček může být bláznivý a barevný! Vyzkoušejte ozdobit i linecké nebo sladkými dekoracemi zasypat servírovací tác s cukrovím. Vločky nebo jmelí u vás v kuchyni okamžitě vyvolají vánoční atmosféru.

  • Nejlepší laskonky

Nikdy nezapomínejte, že jíme i očima. A třeba u laskonek se přešlapy neodpouští! Při pohledu na křehké a jemné těsto spojené krémem se sbíhají sliny. Dokonalé elegance dosáhnete pomocí forem, které zajistí, aby byly obě části mandlového těsta stejně velké.

  • A nezapomeňte to vystavit!

K čemu všechna ta práce s přípravami, když se nakonec nepochlubíte? Perfektní dojem při servírování uděláte díky stojanu, který pojme všechny napečené druhy cukroví nebo krásnému dezertnímu talíři.

A na závěr, stromeček nemusí být pouze z lesa :-)

 

Co usnadňuje (nejen) vánoční pečení vám? Dejte nám vědět! ????